EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O grădină minunată, mâncare bună, prețuri mici, servire... cum ai norocul
Când am optat pentru Glamount (vezi impresii), a contat mult și faptul că există 2 mâncătorii la distanță destul de mică, chiar de străbătut la pas. Cel mai apropiat este Restaurantul Orizont, atașat pensiunii omonime, ambele poziționate în centrul localității Fărcașa / Neamț. Ocolit, pe șosea și pe strada Pârâul Soci, drumul durează cam 30 de minute (doar o dată l-am parcurs), dar am intuit (și gazda ne-a confirmat) că se poate scurta considerabil, coborând de-a dreptul prin fânețe. Oamenii (proprietarii) nu se supără, mulți aleg scurtătura asta, la capăt e o portiță care se poate deschide ușor, are un zăvor pe dinafară. Ideea e să nu uiți s-o închizi la loc.
Restaurantul Orizont are o notă bună pe Google (4,6 din peste 1100 de comentarii), iar gazda ni l-a recomandat la rându-i. Prima descindere am făcut-o în prima zi, o sâmbătă, pe la vreo 4-5 după-amiaza. Am găsit parcarea plină-ochi și am avut un pic de emoții, dacă vom găsi locuri libere la mese, dar se va fi dovedit că n-avea nicio legătură una cu alta.
Am pășit pragul terasei exterioare (îngrădite, din afară nu prea-ți dădeai seama) și... am rămas muți de uimire! O adevărată grădină, minunat decorată cu mii de flori, copaci și arbuști, statuete, ochiuri de apă cântătoare, vase de ceramică, foișoare care mai de care!... Un colț mai frumos decât celălalt – nu pridideam să ne mirăm și să pozăm în stânga și în dreapta! Un adevărat paradis!
Mese libere erau destule, singura provocare a fost să alegem zona cea mai cochetă, cu view-ul cel mai fain, ceea ce a fost destul de greu, pentru că pretutindeni era la fel de frumos. În fine, până la urmă am șezut, iar o ospătăriță zâmbitoare ne-a și pasat câte un meniu, pe care am început a-l studia cu interes, căci ora prânzului trecuse de mult și eram cam rupți de foame.
Pe masă ne aștepta deja afișată „oferta zilei” , ce cuprindea ciorbă de hribi (de post sau nu), pastramă de oaie cu mămăligă, prăjitura casei cu brânză de vaci, înghețată-cremă de cafea. Altfel, meniul era plin de tot felul de preparate tradiționale, gustări, ciorbe, feluri cu sau fără carne, preparate din pește sau ciuperci, paste și pizza, salate, garnituri și desert. Ofertă foarte bogată, notată cu tot dichisul, în română și engleză, însoțită de descrierea ingredientelor, cantități și, desigur, prețuri. La prima vedere, prețuri mai mult decât rezonabile! Evident, capitolul „băuturi” era și el bine reprezentat și, spre bucuria noastră, am remarcat din prima că în ofertă se aflau mai multe sortimente de bere Grivița, una dintre preferatele noastre, pe care o găsim destul de rar.
Așa că am optat pentru 2 beri Grivița (una cu etichetă albastră și alta portocalie, ambele din categoria ipa; 14 lei bucata), o porție de ciorbă de hribi cu smântână (18 lei) și o lipia casei cu mac și susan (9 lei); ca feluri principale, hribi cu brânză bătută (31 lei) și mușchi de porc cu hribi și sos (41 lei). Mămăliga se taxează separat, 5 lei porția.
Am primit rapid berulele, ciorbița și lipia fierbinte, care de fapt era o mini-pâine rotundă, rumenă și extrem, extrem de gustoasă! (N-am putut s-o mâncăm toată, dar nici nu ne-am îndurat să lăsăm ce-a rămas, așa că am luat-o cu noi, a fost bună și a doua zi.) Ciorba am împărțit-o – nu prea acră, foarte bună, mai ales asezonată cu ardeiul iute ce a însoțit-o. N-am așteptat mult nici pentru felurile principale, care s-au dovedit minunate, deși cam grele din punct de vedere caloric. Deși îmi rămăsese în gând înghețata aia cu cafea, cu regret a trebuit să-i zic pas, nu mai încăpea nimic.
Nota de plată a totalizat 137 lei, am plătit cu cardul și am plusat cash tipsul.
Maxim de încântați de experiență, am revenit și în ziua următoare, doar că am găsit decorul schimbat în totalitate. Frumoasa grădină gemea de oaspeți, terasa exterioară a restaurantului era și ea plină, ar mai fi fost o masă-două, dar e poziționată chiar la șosea, e zgomotoasă și cu risc de împrăfoșare. Și înăuntru era aglomerat, însă, când să plecăm, tocmai s-a eliberat o masă pe care ne-am grăbit s-o cotropim.
A durat apoi o veșnicie până a venit cineva să debaraseze, apoi am așteptat degeaba să primim meniul, noroc că-l pozasem cu o zi înainte. După vreo juma de ceas, când în sfârșit a apărut ospătărița (pe care o știam din ziua anterioară, nu ea ne servise, dar fusese foarte amabilă cu cineva de la masa alăturată, oferindu-i din rezerva proprie ceva pastile pentru durere), am comandat direct, ca să nu mai pierdem timpul.
Am fi vrut pastramă de oaie, dar se terminase, la fel și berea Grivița ☹. Am luat ciorbă rădăuțeană (18 lei), tocăniță de hribi (25 lei) cu mămăligă (5 lei), șnițel de pui (22 lei) cu cartofi țărănești (9 lei) și salată de castraveți murați (6 lei). Și altfel de bere, nu mai știu exact. Pe care am primit-o într-un timp rezonabil, dar mâncarea a întârziat nepermis de mult! Pur și simplu, am rămas ultimii serviți, se goliseră toate mesele în jur, inclusiv cele ocupate după noi. Nu mai zic că ni se lipiseră stomacurile de șira spinării, dar câtă plictiseală am acumulat!...
În plus, în loc de cartofi țărănești am primit cartofi prăjiți cu cașcaval ras peste ei, iar șnițelele erau extrem de uleioase, a trebuit să le mai tamponez cu șervețele. N-am comentat, dar n-am mai lăsat tips la final. Nici nota de plată n-am mai pozat-o. A, plecasem de acasă chitiți pe înghețata de cafea, însă am renunțat, probabil ne-ar fi prins seara.
Deci... Stăteam și cugetam... Prima experiență a fost perfectă; dacă ne luăm după ea, am zice: wow, ce loc minunat, merită chiar să te abați special pentru el kilometri buni, nu vei regreta! Dacă ne luăm după a doua experiență: oh, nu, mai bine mergeți în altă parte!... Ce să zic?! Probabil din motiv de duminică și minivacanță de Sf. Maria, a doua zi angajații au fost copleșiți și, în mod clar, depășiți de situație. Tanti aia care ne impresionase cu o zi înainte, nici ea nu mai era aceeași... Toți oamenii au zile și zile, depinde cum îi nimerești...
În fine, ce să zic?! Recomand locul, mai ales vara (pentru grădina minunată), de preferat nu într-o perioadă cu potențial de aglomerare. Altfel – multă, multă răbdare! Mâncarea e bună, prețurile ok. Per total, recomand!
Trimis de crismis in 02.03.24 11:53:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@crismis: Din cele povestite de tine pare ca ai fost la doua restaurante diferite. Locul este insa minunat, in rest este loterie.
Sa va fie de bine, votat cu mare drag.
@mishu: Mda, chestia cu loteria nu prea îmi place, dar se mai întâmplă... Mulțumesc oricum!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 De mâncat și de băut în zona barajului Bicaz — scris în 04.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant pensiunea Orizont [Farcașa]] Mancare ca la mama acasă. Felicitări! — scris în 24.08.22 de Krmenutza din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ
- Jul.2020 [Păstrăvăria Cheița [Tașca]] La Păstrăvăria Cheiţa — scris în 27.07.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 [Restaurant Hotel Pescăruș] Restaurantul Pescăruș - păstrăvul la el acasă — scris în 29.09.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 [Restaurant hotel Lebăda [Izvorul Muntelui]] Restaurant terasă de la H. Lebăda - nu merita — scris în 06.07.16 de Shogomy din IAşI - nu recomandă
- Sep.2015 [Terasa Bibanu [Izvorul Muntelui]] Din 'PUȚ' in Lacul Izvorul Muntelui (Terasa Bibanul) - Bicaz — scris în 22.09.15 de DanielG&Family din NEAMT - RECOMANDĂ
- Sep.2015 [Păstrăvăria Cheița [Tașca]] Pastravaria Cheita din Bicaz — scris în 21.09.15 de DanielG&Family din NEAMT - RECOMANDĂ